Still going on...in Assen

Waar we eind vorig jaar nog spraken over de tijdelijke camping voor de bewoners aan de Oranjestraat in Assen, is dat nu heel anders! De werkzaamheden in de woningen zijn met succes afgerond. Dat betekende dat de mini camping opgeheven kon worden en de woonunits uit de gezamenlijke achtertuin verwijderd zijn. Tijd voor fase 2, de grondwerkzaamheden.

Onderdeel van de opdracht van Omnia Wonen was het verbeteren van de afwatering in de grond en het plaatsen van nieuwe bergingen. Het achterterrein is inmiddels voor het grootste gedeelte leeggehaald. Hier wordt een nieuwe riolering gelegd en een drainagesysteem. Tevens wordt het hele terrein opnieuw op afschot gelegd en wordt een schouwsloot gemaakt zodat het water altijd afgevoerd kan worden. Hiermee willen we het vochtprobleem in de woningen verhelpen. Het water liep namelijk naar de woningen toe in plaats van er van af. 

De voor-en achtertuinen van de benedenwoningen zijn allemaal leeggehaald en worden stuk voor stuk weer aangelegd. Nieuwe riolering, nieuw drainagesysteem en dan een nieuwe berging. Het straatwerk leggen we ook weer aan. De bewoner kan zelf met de vergoeding van Omnia de tuin weer beplanten. 
Op het achterterrein staan inmiddels al de nieuwe bergingen voor de bovenwoningen. De oude bergingen worden nog gesloopt, voordat het achterterrein wordt ingericht ingericht en aangelegd. Er komt een parkachtige uitstraling met een gemeenschappelijk terras en meerdere zitvoorzieningen op het terrein. Het gehele terrein wordt afgesloten met een hekwerk zodat ongewenste bezoekjes tot het verleden behoren.  . 

Voor de bouwvak hebben 2/3 van de benedenwoningen weer een tuin en berging. Na de bouwvak ronden we de werkzaamheden af en richten we in het najaar het achterterrein in naar een gezamenlijke achtertuin. 

 

Terug naar onze projecten

 

Infra Assen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen