Simon van Hasseltschool Groningen

In opdracht van de Gemeente Groningen hebben wij de renovatie uitgevoerd aan een prachtige, monumentale school in Groningen: de voormalige Simon van Hasseltschool in de Oosterparkwijk in Groningen. In dit Rijksmonument, dat lange tijd werd gebruikt als school, neemt binnenkort het lokale WIJ-team zijn intrek. Een WIJ-team is een sociaal wijkteam, dat bestaat uit het zorgloket, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Stip. Het monumentale Amsterdamse School-gebouw is ontworpen door toenmalig stadsarchitect Siebe Jan Bouwma.

De monumentwaarde van de school is groot. Zo herbergt het gebouw een wandschildering uit 1953 van Jan van der Zee, een kunstschilder van kunstenaarscollectief De Ploeg.

De werkzaamheden zijn verdeeld in bouwkundige-, installatie- en schilderwerkzaamheden. Het bouwkundige gedeelte wordt uitgevoerd door Jurriens Noord, het installatie gedeelte door Niemeijer en het beton-, glas- en schilderwerk wordt door ons uitgevoerd.

De werkzaamheden worden gecoördineerd door HEYDAY Facility Management (voorheen TROTS Facility Management) en bouwkundig begeleid door Bove Bouwkundig Technisch Advies Bureau.

De uit te voeren werkzaamheden zijn als volgt:

- Vervangen van enkel glas voor Stolker Monumentaal glas.
- Houtrotherstel.
Betonherstel.
Buitenschilderwerk houten en stalen onderdelen.
Sauzen betonwerk.
Binnenschilderwerk houten en stalen onderdelen.
Kwartsen wanden lokalen.
Sauzen overige wanden en plafonds.
Verwijderen Sigmulto op metselwerk d.m.v. afbijt.
Vervangen breukglas binnen en plaatsen glas diversen puien.
Folie plakken.

Het glaswerk vervangen is een behoorlijk karwei, aangezien het merendeel allemaal kleine stalen raampjes betreft.

Voor wat betreft de kleurstelling van het schilderwerk is voorafgaand aan de uitvoering door Lut Gielen (decoratieschilder en kleuronderzoeker) een kleurenonderzoek uitgevoerd om de oorspronkelijke kleur van het complex weer boven water te halen. Deze kleuren zijn toegepast op het binnen en het buitenschilderwerk.

Het metselwerk in de gangen en trappenhuizen was in de huidige situatie voorzien van meerdere lagen sauswerk en Sigmulto. Om het pand in de originele staat te herstellen lag er het verzoek van de opdrachtgever om deze oude verflagen te verwijderen. Het binnen- en buitenschilderwerk is ook weer opgefrist. Het is een prachtig geheel geworden!

 

Terug naar onze projecten

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen