De korte lijnen van het familiebedrijf

We investeren door middel van scholing in de ontwikkeling van onze medewerkers. Sinds de oprichting zijn we een erkend leerbedrijf en daar zijn we trots op! Het verloop van onze medewerkers is minimaal, doordat we onze medewerkers werkzekerheid bieden, het gehele jaar door. Werken bij Lenferink voelt als werken in teamverband. Onze medewerkers hebben plezier in hun werken binnen ons familiebedrijf.

Recycling & Afval

Jaarlijks produceren we veel afval, door te streven en te leven volgens het Cradle to Cradle principe krijgt dit afval een tweede leven. Binnen Lenferink worden glas, chemisch afval, papier, karton en metalen gescheiden en aan diverse afnemers vertrekt voor recycling. Daarnaast worden alle overtollige bouwmaterialen, verbruikte materialen en verpakkingen gescheiden teruggehaald van onze projecten, ingezameld en afgevoerd. Ook hierbij heeft hergebruik de hoogste prioriteit. Zowel gemeente als provincie waarderen deze manier van ondernemen en hebben ons onderscheiden met de Milieuprijs en aanmoedigingsprijs voor Duurzaamheid.

Wagenpark

Onze milieudoelstellingen komen eveneens tot uiting in ons wagenparkbeleid. We vinden het belangrijk onze medewerkers organisatie breed zoveel mogelijk op projecten dicht bij hun woonplaats te plaatsen. Op deze manier dragen we bij aan een vermindering van het woon-werkverkeer en de CO2-uitstoot en andere schadelijke gassen. Ook bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsauto's houden we zoveel mogelijk rekening met diverse milieuaspecten. Zo rijden er sinds kort elektrische auto’s van Lenferink rond. 

Je naasten

Lenferink ondersteunt lokale maatschappelijke initiatieven. Wij dragen een warm hart toe aan maatschappelijke initiatieven op het gebied van cultuur, onderwijs, sportclubs en het verenigingsleven. Daarnaast wordt een deel van de winst geschonken aan goede doelen in Nederland als het Rode Kruis, KWF en Artsen Zonder Grenzen.

We steken ook graag onze eigen handen uit de mouwen voor projecten die ontzettend belangrijk zijn maar waar de financiële middelen beperkt zijn. Zo werkten we mee aan de nieuwbouw van Hospice te Raalte. Een samenwerking waarbij we de middelen schonken om zo samen met de vrijwilligers een prachtig nieuw Hospice op te bouwen.

Daarnaast steunt Lenferink diverse internationale projecten, zoals in Namibië en Cambodja. In Namibië hebben we meegewerkt aan de nieuwbouw van een school met in 2009 de officieel opening. In Cambodja hebben we ervoor gezorgd dat de verloskundige afdeling van het ziekenhuis daar weer onderhoudsvrij is met het leveren van verf en een nieuwe generator.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen