Verduurzaming 309 huurwoningen in Beerzerveld, Lemele, Lemelerveld en Ommen afgerond

De afgelopen periode zijn 309 huurwoningen van Woningstichting De Veste intensief verduurzaamd. Om de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar te houden én hen meer wooncomfort te bieden verduurzaamt de woningstichting de komende jaren in totaal zo’n drieduizend woningen. 

Wij hebben in opdracht van De Veste aan  309 woningen in Beerzerveld, Lemele, Lemelerveld en Ommen werkzaamheden verricht. Het project startte in april 2018 en is inmiddels succesvol afgerond. Daken en spouwmuren zijn geïsoleerd en CV-installaties ouder dan vijftien jaar zijn vervangen. Ook is er mechanische ventilatie aangebracht en is het glas vervangen door HR++ beglazing dat is voorzien van ventilatieroosters en gecertificeerde sloten. Tot slot is de elektriciteit gekeurd en zijn ongeaarde stopcontacten vervangen door geaarde stopcontacten. Met al deze maatregelen is de energiezuinigheid van de woningen verhoogd en bezitten deze nu gemiddeld energielabel B.

Een projectteam bestaande uit medewerkers van De Veste en Lenferink betrok huurders zowel voor, tijdens als na de uitvoering zoveel mogelijk bij de werkzaamheden. Tijdens een bewonersavond ontvingen zij informatie over de plannen, de uitvoering van de werkzaamheden en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarna volgde een huisbezoek waarin bewoners konden aangeven welke wensen en behoeften zij zelf hadden ten aanzien van de verduurzaming van hun woning. Zo probeert de woningstichting steeds meer de wens van haar huurders mee te nemen in haar plannen.

De Veste vindt het belangrijk dat haar huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs. Daarom investeert de woningstichting in energiebesparende maatregelen. De plannen van De Veste zijn erop gericht dat in 2020 het totale woningbezit een gemiddeld energielabel B heeft. In totaal verduurzaamt de woningstichting de komende jaren zo’n drieduizend woningen. Door alle maatregelen dalen de woonlasten van de huurders flink, want er staat geen huurverhoging tegenover.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen