Onderhouden van Dudok woningen voor Dudok Wonen

In het kader van het behaalde monumentencertificaat willen we u een bijzonder project in Hilversum niet onthouden. Voor woningcorporatie Dudok voeren we het schilderwerk uit aan 246 woningen in de Bloemenbuurt-Zuid. Deze wijk is bijna 100 jaar geleden gebouwd en ontworpen door Willem Marinus Dudok. Dudok werd in 1915 directeur openbare werken bij de gemeente Hilversum waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de architectuur. Naast zijn baan bij de gemeente had hij ook een architectenbureau en werd hij in 1920 aangesteld als gemeentearchitect van Hilversum. Hij heeft in Hilversum veel woningen, wijken, scholen, het raadhuis en een begraafplaats ontworpen. Helaas zijn enkele projecten gesloopt maar de ontwerpen die er nog staan daar is Hilversum in het algemeen en Dudok Wonen in het bijzonder uitermate trots op.

Dudok Wonen renoveert in de hele wijk meer dan 500 woningen. Er is bijzondere aandacht voor het terugbrengen van de originele stijlkenmerken van de architect. De allure van de bloemenbuurt keert weer terug. De renovatiewerkzaamheden zijn in 2016 begonnen en nu is het de laatste fase in uitvoering. Het renoveren van de woningen in de Geranium- en Korenbloembuurt.

We hebben ruime ervaring in het onderhouden van monumentale panden in onder andere Amsterdam. De kennis van oude panden, detaillering en kleuren maakt ons uitermate geschikt om het werk in Hilversum goed uit te voeren. De originele kozijnen en detaillering worden teruggebracht en geschilderd in de originele oudhollandse kleuren.

Wij zijn er bijzonder trots op dat Harm Post en Jacob Jan de Vries, in opdracht van Aalberts uit Loosdrecht, het schilderwerk aan deze bijzondere woningen uit mogen voeren. Trots omdat het werken aan een dergelijk complex extra zorgvuldigheid en aandacht vraagt. Het resultaat is werkelijk geweldig en dat is te zien op de voor- en na foto’s die een tevreden projectleider Erwin Muis voor ons maakte. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen