Maak uw huis lente klaar!

Het voorjaar is begonnen. Het moment om de buitenzijde van uw woning eens goed onder de loep te nemen. Moet het schilderwerk opgefrist worden of moet er zelfs houtrot hersteld worden?

Een aantal tips van de vakman:

Geeft de verf bij schoonmaken af aan uw doek? Dan is uw schilderwerk aan vernieuwing toe.  Verkleurd hout, zacht hout en scheuren kunnen houtrot verraden.

Houtrot is een gevolg van ongewenst vocht. Vocht kan vooral bij de kopse kant (waar het hout is afgezaagd) en bij open verbindingen, zoals slecht op elkaar aansluitende houtdelen, binnendringen in het hout. Kijkt u ook eens nauwkeurig naar de kitvoegen langs het glas (binnen en buiten), hoe zien deze eruit?

Houtrot kan ook ontstaan door condens als gevolg van enkel glas. Naast de kostenbesparing op uw energierekening verlengt isolatieglas ook de levensduur van het houtwerk!

Om voor voldoende ventilatie in de woning te zorgen is het verstandig de ventilatieroosters eens per jaar te reinigen. En, nu we er toch zijn, is uw woning voldoende inbraakveilig?

Kortom: het is verstandig om eens per jaar een inspectie te doen. Met preventief onderhoud kunt u veel geld besparen. Wij komen graag bij u langs voor een gratis advies!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen