Lenferink MVA in een nieuwe jas

Dat Lenferink Machinale en Verfapplicatie (MVA) specialist is in het coaten en voorbewerken van hout- en plaatmateriaal, dat wist u waarschijnlijk al. Dat afgelopen jaar de productie-unit van de houtbewerking is vernieuwd en dat er een geheel nieuwe logistieke ruimte is gebouwd… dat wist u waarschijnlijk nog niet.

Waarom moest er verbouwd worden…

Martin in ’t Veld van MVA: “We zaten al langere tijd krap in het bestaande pand. Ook waren de logistieke lijnen niet altijd even logisch. Tijd dus voor verbouwen, vernieuwen en verduurzamen. Ons pand staat op een goede locatie maar werd simpelweg te klein. We wilden graag uitbreiden om onze processen efficiënter in te richten en dat was in de huidige situatie niet mogelijk. Gelukkig hadden we naast het pand ruimte. Uitbreidingsmogelijkheid was dus voor handen. We hebben hiermee onze doorlooptijd verbeterd en de opslagcapaciteit is flink vergroot.”

Nieuwe productielijn

Afgelopen jaar was de werkplaats voor houtbewerking al vernieuwd en onlangs is er dus een nieuwe ruimte van 1000 m2 bijgebouwd om de orderstroom en de opslag te verbeteren. Het bedrijf kon tussentijds gewoon in productie blijven.
Voor de houtcoating zijn de voorbereidingen in volle gang om een automatiseerde productie lijn in te richten. Het doel hier is dus een mooie efficiency-slag te slaan maar ook door energie-arm en schoon te werken positief voor onze koolstof-voetafdruk. Door deze uitbreidingen is de capaciteit op verschillende posities vergroot.

Efficiency

De logistieke afhandeling bij de houtcoating nam relatief veel tijd in beslag. Omdat de ruimte is verdubbeld van 500 naar 1000 m2 kan het hele logistieke proces logischer ingericht worden. MVA is nu veel minder tijd kwijt met het verplaatsen van materialen en ze kan dus veel efficiënter werken.
MVA heeft ook aanpassingen gedaan om het proces van laden en lossen te verbeteren. Vrachtwagens die materialen halen of brengen hoeven niet meer te verplaatsen of te keren maar kunnen in één keer door. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op waardoor de wagens minder lang aan de zaak staan en sneller weer op de weg zijn.

En dan ook nog een nieuwe website…

Een nieuw pand, dus ook tijd voor een andere website. De vorige website was verouderd en sloot niet meer aan bij de website van lenferink.com. Nadat de verbouwing gereed was hebben we dus ook de website aangepast. Kijk voor meer informatie op www.lenferinkmva.nl.

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle veranderingen? Maak dan een afspraak. Met trots zal Martin u de nieuwe hal laten zien en al uw vragen beantwoorden.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen