Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen

Sinds januari 2019 is de wetgeving van het Activiteitenbesluit uitgebreid. Bedrijven en instellingen zijn volgens de Wet Milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen moeten voor 1 juli worden gerapporteerd als uw jaarlijkse energieverbruik groter is dan 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas.

Voorkom een boete:

Bekijk wat uw huidige verbruik is en of u onder de informatie- en energiebesparingsplicht valt. Dit kunt u bekijken door middel van het stappenplan informatieplicht. Wanneer u onder de informatie- en energiebesparingsplicht valt, kunt u via het stappenplan bekijken welke maatregelen u in uw bedrijfstak kunt nemen om energie te besparen. Dit zijn de maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Via het eLoket op www.rvo.nl geeft u voor elke erkende maatregel aan of u deze heeft toegepast of niet.

Uw gemeente of omgevingsdienst haalt uw rapportage zelf op in eLoket. Zij gebruiken de informatie om te kijken of u voldoet aan de energiebesparing en informatieplicht.

Uw genomen energiemaatregelen kunt u uiterlijk tot 1 juli rapporteren!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen