Help, ik verlies het contact met mijn huurders?!

Voor De Huismeesters in Groningen voeren wij groot onderhoud uit aan 102 woningen in de wijk Beijum in Groningen. We vernieuwen de badkamer, keuken en het toilet. Daarnaast vervangen we de meterkast en de mechanische ventilatie.

In nauwe samenwerking met De Huismeesters wordt de bewonerscommunicatie- en begeleiding door ons verzorgd; van brieven tot bewonerskeuzes, warme opnames en de begeleiding. Hoe gaat zoiets in zijn werk en, komt dat wel goed als je dit overlaat aan de aannemer?

Afgelopen maand hebben we een open dag georganiseerd om eens mee te kijken over de schouder van onze bewonersconsulente Monica Geels. De opkomst was erg hoog! Een gemêleerd gezelschap, van projectleider tot huurders, werd in twee sessies meegenomen in het belang van goede communicatie tijdens een onderhoudsproject. Hoe klein of groot het project ook is, er valt altijd winst te behalen in contact met de bewoner. Bij een project kom je bij de mensen thuis, letterlijk achter de voordeur. De uitgelezen kans om een goed gesprek te voeren en te zien wat er speelt. “We zijn dan echt de ogen en oren van de corporatie op dat moment.” Er is dan ook een korte lijntje met de corporatie, waardoor snel kan worden gereageerd op een signaal.

Goede afstemming tussen de uitvoerende partij en corporatie voor de start van het project is belangrijk. Per project en opdrachtgever kunnen de wensen verschillen. De communicatie kan door de corporatie worden gedaan, maar ook volledig worden overgedragen aan ons, maar ook alles daar tussenin is mogelijk. Elk project blijft dus altijd maatwerk en dat houdt het voor ons afwisselend!

Bij dit project zijn wijkconsulent Hamid El-Hami van De Huismeesters en Monica het eerste aanspreekpunt. Er is ervoor gekozen dat Monica de warme opname alleen doet en indien nodig overlegt met Hamid. In een gesprek met de bewoners worden de keuzes voor tegels en keukens aan ze voorgelegd. “Bij de te maken keuzes geven wij adviezen en denken wij mee met de bewoners. Dat wordt altijd als erg prettig ervaren, want het is best lastig kiezen. Voor de uitvoering is dit huisbezoek ideaal, omdat we al bekend zijn met de woningen en bewoners. Alles is vooraf voor alle partijen helder.” Monica geeft uitleg aan de bewoners over het werk en de overlast en neemt vooraf de globale planning door: “Ik verdiep me in de situatie van de bewoners. Is er extra hulp nodig bij de uitvoering of is communicatie lastig is door een taalbarrière? Of zijn er misschien gezondheidsproblemen waardoor de bewoners de woning moeten verlaten tijdens de uitvoering?” Ze zoekt altijd samen met de bewoner en de opdrachtgever naar een passende oplossing.

Een voordeel voor corporaties om samen, in welke vorm dan ook, de bewonerscommunicatie te doen is dat ze betrokken en zichtbaar zijn én gebruik kunnen maken van onze digitale tools, zoals de opnameapp, het digitale portal en onze bewonersapp. Via deze laatste kunnen de bewoners de planning inzien en ook vragen stellen en chatten met de bewonersconsulente of onze uitvoerder op het project. Via ons digitale portal kan opdrachtgever op elke moment ‘realtime’ in het project meekijken. Handige middelen om samen inzicht te houden voor een optimaal resultaat en een soepele samenwerking.

Ook interesse in een bezoek aan één van onze projecten? Neem contact met ons op.

Bekijk hier de foto’s van het project.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen