Groen rijden bij Lenferink

Lenferink Vastgoedonderhoud vindt het belangrijk dat ze de aarde goed onderhoudt en dat ze daar verantwoord mee om gaat. Ze zorgt er op verschillende fronten voor dat ze milieubewust is. Zo ook als het gaat om vervoer. De afspraken, die ze omtrent “vervoer” gemaakt heeft, zijn vastgelegd in het Lenferink mobiliteitsplan.

Het Lenferink mobiliteitsplan gaat verder dan alleen het beheer van het wagenpark. Het een bewuste keuze uit alternatieve vervoersvormen of het terugdringen van mobiliteit. Ook het bewust aannemen van personeel met het oog op het terugdringen van woon-werkverkeer, het thuiswerken en het verder automatiseren krijgen aandacht in het mobiliteitsplan.

De nieuwste bedrijfswagens rijden op groen gas (bio-gas). De uitstoot van CO2 en fijnstof/stikstof is laag, de wagens zijn 50% stiller en de auto’s zijn per saldo voordeliger. Alle auto’s, die nieuw gekocht worden,  voldoen aan de Euronorm 6. Inmiddels rijden bij Lenferink tientallen auto’s op bio-gas en hebben we zelfs elektrische auto’s rijden. Hiervoor en met het oog op de toekomst zijn er op de vestigingen in Zwolle en Lemelerveld elektrische laadpalen aangelegd.

Naast het bewust aanschaffen van nieuwe bedrijfswagens kijkt Lenferink ook serieus of er andere vormen van vervoer mogelijk zijn. Is openbaar vervoer een optie? Kan buiten de standaard tijden gereisd of gereden worden? In een aantal situaties is dit prima te doen, in andere situaties een stuk lastiger te realiseren. Wat na enig puzzelen wel gerealiseerd kon worden is het zoveel mogelijk met elkaar mee (laten) rijden. Liever een volle bus die een paar kilometer omrijdt, dan twee busjes, die dezelfde richting op gaan. Per saldo minder kilometers en minder brandstofverbruik.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen