Energiezuinig wonen in Leerdam is teamwork met bewoners

 

 

Bijna 200 huurders van Kleurrijk Wonen in Leerdam krijgen de mogelijkheid om flink te gaan besparen op hun energierekening. De Tielse corporatie investeert namelijk in het isoleren en onderhouden van hun woningen in Leerdam-West. De woningen zijn nu niet of nauwelijks voorzien van isolatie behalve (deels) dubbel glas. Niet alleen hun energierekening zal beduidend lager uitvallen, ook het wooncomfort zal met sprongen vooruit gaan. Omdat Kleurrijk Wonen geen huurverhoging doorberekent is het voordeel volledig voor de bewoner.

Kleurrijk Wonen is een geheel nieuwe partij voor Lenferink Vastgoedonderhoud. De corporatie heeft woningen in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. In zeven gemeenten verhuren ze ruim 15.000 woningen. Van Tiel tot Culemborg en van Culemborg tot de glasstad Leerdam. KleurrijkWonen biedt Lenferink de mogelijkheid om ook verder van huis te laten zien dat we bijzonder goed zijn in ons werk.

Totaalpakket energetische maatregelen, onderhoud en begeleiding

Bij Kleurrijk Wonen bieden we een totaalpakket. Energetische maatregelen in de vorm van onder andere dak- en vloerisolatie, vervangen van glas, spouwisolatie en het uitvoeren van het schilderwerk Maar ook het sociaal begeleiden van bewoners behoort tot het takenpakket van Lenferink. De eerste fasen van het schilderwerk zijn afgerond, bekijk hier de foto's. Inmiddels zijn we begonnen met het isoleren van de eerste woningen waarbij we dagelijks een nieuwe woning opstarten. Omdat we meerdere maateregelen op één dag uitvoeren beperken we de overlast voor de bewoner zoveel mogelijk. In nauw overleg met de bewoners plannen we de werkzaamheden. Zo zijn we op het moment van het schrijven van dit stuk bij een dame van 95 jaar waar we samen met haar zoons en de thuiszorg ons werk uit kunnen voeren én mevrouw hier zelf de grootste lol heeft met zoveel hulpvaardige mannen om zich heen. Mooi toch? Het is teamwork met de bewoners.

Bewonersbegeleiding

De bewonersbegeleiding bestaat uit het eerlijke informatie tijdens de goed bezochte inloopbijeenkomsten. Voor ons is dit een eerste kennismaking met de bewoners. Wij vinden het belangrijk om bewoners in een vroeg stadium te betrekken en te zorgen voor een goede verstandhouding. Ook al zijn we maar kort bij de mensen thuis, we breken wel in in hun privacy.

We gaan bij mensen langs en hebben een wekelijks spreekuur. Zoals aangegeven bundelen we de werkzaamheden om mensen zo min mogelijk tot last te zijn maar het ontzorgen doen we ook op andere manieren. Daar waar het nodig is organiseren we helpende handen, leveren we containers voor afval en bieden we een luisterend oor.

Lenferink werkt samen met de bewoners en met KleurrijkWonen aan een duurzamere wereld en meer wooncomfort!

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen