Energieverbetering van zes appartementengebouwen in Kampen

Voor deltaWonen is energiebesparing een belangrijk onderwerp. Niet alleen voor het milieu maar ook voor het comfort en de portemonnee van haar huurders. We hebben al verschillende projecten in opdracht van deltaWonen uit mogen voeren en gaan na de bouwvak starten met de volgende uitdaging.

Deze uitdaging bevindt zich in Kampen. Een prachtige oude Hanzestad waar het prettig wonen is. Ook in de 252 appartementen aan de Loriéstraat en Vermuydenstraat wonen mensen met veel plezier. Dat blijkt ook wel uit de vaak lange woonduren van soms meer dan 40 jaar! Het is dus duidelijk dat we hier met overwegend ouderen te maken hebben.

In dit project wordt groot onderhoud gecombineerd met het aanbrengen van energetische verbeteringen. De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de keuken, de cv-ketel, het saneren van asbest en schilderwerk. Op energetisch gebied worden de puien van de appartementen geïsoleerd, wordt HR++ glas geplaatst, brengen we dakisolatie aan en worden de kopgevels geïsoleerd. Omdat de zes gebouwen volledig worden geschilderd zal het aanzien van de flats veranderen. Wat het gaat worden….dat houden we nog even geheim! Wel weten we dat de bewoners profijt krijgen van de verbeteringen en weer jaren kunnen wonen in een mooie omgeving.

De grootste uitdaging zit erin dat de asbest panelen aan de galerij-zijde verwijderd worden. We hebben een aantal proefwoningen uitgevoerd om te kijken of we de sanering in risicoklasse 1 kunnen doen. Dit kan gelukkig maar dit heeft wel de nodige voeten in de aarde gehad. Bewoners hebben de activiteiten van de saneerder met argusogen in de gaten gehouden en zijn best geschrokken van alles wat daar omheen gebeurde. Containments… douches…., onderdrukmachines…., sluizen…… Best indrukwekkend om te zien….. Aan ons dus de schone taak om de bewoners ook (en vooral) in dit traject goed geïnformeerd te houden. We doen dit met regelmatige nieuwsbrieven, humor en een zeer open communicatie.

Afgelopen week zijn we ook gestart met een aantal inloopbijeenkomsten. Bewoners kunnen hier terecht met vragen, kunnen kennis maken met het uitvoerende team en kunnen zien hoe het er straks uit gaat zien. Van de mogelijkheid om kennis te maken en eerste vragen te stellen wordt veel gebruik gemaakt. Voor ons is het een hele prettige manier om kennis te maken met de mensen waar we straks voor mogen werken. We hebben elkaar straks nodig om er een mooi project van te maken. We  weten uit ervaring dat werken aan een goede verstandhouding nooit te vroeg kan beginnen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen