Duurzame vergaderruimte in Groningen


Bij de gemeente Groningen houden ze net als ons van duurzaam. Bij het maken van de eerste duurzaamheidskamer van de gemeente Groningen hielpen we dan ook graag een handje mee. Eind oktober werd deze duurzaamheidskamer officieel geopend.

De duurzaamheidskamer is een duurzame vergaderzaal, maar wat houdt dat eigenlijk in? De gemeente is al heel erg duurzaam, waarbij dit soort initiatieven moet bijdragen aan de doelstellingen van gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. Er is daarom gekozen om de kamer naast duurzaam ook CO2-neutraal te maken, waarbij bij de inrichting aan allerlei aspecten is gedacht.

Gerecyclede verf
In deze ruimte hebben wij voor de wanden gerecyclede verf geadviseerd en deze werkzaamheden uitgevoerd voor de gemeente. We zijn erg tevreden zijn over het eindresultaat! Het is een prettig product welke van structuur iets dunner dan de normale latex saus, maar de dekking en verwerking is goed.

Inrichting en materiaalgebruik
De kamer ingericht met een robuuste vergadertafel met een blad waarvan de toplaag is gemaakt van berggras afgelakt met duurzame lak op basis van aardappelzetmeel. De vloertegels waar de tafel op staat zijn gemaakt van visnetten die uit de oceaan zijn gehaald. Boven de tafel hangen stijlvolle en energiezuinige ledlampen die met behulp van een regelaar feller of zachter gezet kunnen worden. Het grote beeldscherm in de kamer is uiteraard ook ‘een led’ en aan de muur daartegenover moeten plantjes en een wandtegel met mossen bijdragen aan de CO2-reductie. Een zonnepaneel in de vensterbank dat de geproduceerde energie kan opslaan gaat hetzelfde doen.

Duurzaam maar hoe?
Wilt u meer informatie over duurzaamheid, energiebesparing en/of interieuradvies neem dan gerust contact met ons op, wij informeren u er graag over!

Foto’s: Cor van der Veen 
Bron: Gemeente Groningen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen