De grote uitdaging

Vrijwel iedereen kent Kampen, een mooie oude Hanzestad aan de IJssel. Historische binnenstad, oude haven, karakteristieke straatjes en mooie gebouwen. Uiteraard heeft Kampen ook een andere kant. Jaren zestig wijken die weinig uitstraling hebben maar die huisvesting bieden aan een grote groep mensen.

De Leemansstraat en omgeving bestaat uit deze typische jaren zestig woningen. Wij zijn, in opdracht van deltaWonen, bezig met een ambitieus project. De woningen worden energiezuiniger gemaakt, er komen nieuwe badkamers en toiletten in en vooral in de uitstraling van de woningen wordt flink geïnvesteerd.
Het project is een grote uitdaging vanwege de werkzaamheden, zowel binnen als buiten, die direct met elkaar verband houden, vanwege de grote hoeveelheid bedrijven die hier aan het werk zijn en, niet te vergeten, een grote verscheidenheid aan bewoners.

In deze wijk verbeteren én onderhouden we 90 huurwoningen en voeren we diverse werkzaamheden uit aan de 10 koopwoningen. De energetische maatregelen bestaan uit het vervangen van het dak, vervangen van de beglazing, aanbrengen van MV en aanbrengen van vloerisolatie. Verder vervangen we de badkamer en toilet, verfraaien we de buitenkant van de woningen en vervangen we de bergingen.

Op zich klinkt het niet bijzonder spannend en ingewikkeld, maar de werkzaamheden aan de buitenkant, met name aan het dak, staan in directe relatie met de binnenwerkzaamheden. Een strakke planning is hierbij essentieel. Kom je in het werk onvoorziene zaken tegen zoals bijvoorbeeld een bitumen, asbesthoudende lijmlaag onder de tegelvloeren van het toilet, dan moet je snel schakelen.

Onze dagelijkse uitdaging is het om alles op planning te laten verlopen en uiteraard ook aan de kant van de bewoners. Bewoners hebben onder andere via de bewonersapp directe toegang tot de dagplanning en verwachten dus ook van ons dat we komen op de afgesproken dagen. En terecht ook. Zit er ergens iets tegen, dan kunnen we gelukkig met diezelfde app bewoners vlot informeren. Korte lijnen, daar houden we van.

We beseffen ons heel goed dat we veel vragen van de flexibiliteit en het incasseringsvermogen van de bewoners. De wijk staat behoorlijk op de kop en overal gebeurt wel wat. Mensen die hulp nodig hebben die krijgen dat ook. Dit varieert van het ter beschikking stellen van verhuisdozen en opslagcontainers tot het tijdelijk uithuizen van mensen.

Kortom, een mooi project en een leuke grote uitdaging! Bekijk hier de voor, tijdens en na foto's van dit project.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen