Bouwvrouwen bij Lenferink

Mayke Fritsma is 21 jaar oud werkt sinds 4 maanden als assistent schilder bij Lenferink. Mayke heeft de opleiding Decoratie & Restauratie gevolgd aan het Cibap in Zwolle. Aan het eind van haar opleiding wist ze dat ze schilder wilde worden. De belangrijkste redenen waren dat ze creatief bezig wilde zijn en niet op kantoor wilde zitten. Het kantoor is niet weggelegd voor Mayke: “Ik wil bezig zijn”. Toen ze wist dat ze schilder wilde worden, is ze gaan solliciteren. In haar proces kwam ze bij Lenferink terecht. “Ik ben op gesprek geweest en vond de sfeer gelijk heel fijn, ik dacht ik ga het gewoon lekker doen”.

Mayke vindt het allerleukste aan haar vak dat ze altijd afwisseling heeft. “Als schilder ben je altijd ergens anders aan het werk, ben je in contact met mensen en ben je vaak lekker buiten bezig”. Op dit moment is ze werkzaam voor opdrachtgevers uit de particuliere markt.

“Er zijn verschillende vooroordelen als je een vrouwelijke schilder bent. Zo denken mensen dat je minder sterk bent en minder hard kunt werken”, zegt Mayke. “Dat een vrouw minder sterk is klopt af en toe wel, geeft ze toe. Voornamelijk het verplaatsen en het tillen van ladders is voor een man denk ik makkelijker, maar dat je niet zo hard werkt als vrouw, is natuurlijk onzin. Een vrouw kan dit vak ook prima uitvoeren.”

Mayke wist van te voren dat ze één van de enige vrouwen is die bij Lenferink Noordoost werkt. “Hier was ik al vanuit gegaan, omdat ik in het schildersleven nog nooit echt veel vrouwen heb gezien.” Ze heeft hier echter geen problemen mee, door haar stages was ze dit al gewend.

Mayke zou alle startende vrouwen op de arbeidsmarkt een technische baan willen aanbevelen. “Je hebt echt heel veel lol!”. Je hoeft niet nerveus te worden, of bang zijn om fouten te maken, ook als je nog meer ervaren bent gaat er echt nog wel wat fout en dat hoort ook gewoon bij het vak. En dat is echt waar je van leert.”

Lees hier ook het verhaal van Pamela Gaal, schilder bij Mevrouw Schutte & Dochters.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen