Hof van Adwaita

In opdracht van Wonen Boven Winkels Deventer en Woonscan voeren wij planmatig en monumentaal onderhoud uit aan ‘Hof van Adwaita’.  Wonen Boven Winkels Deventer verhuurt, beheert en ontwikkelt woningen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in en om de binnenstad van Deventer.

Het betreft onderhoud aan 9 appartementen en 3 winkels. Dit hofje uit de 19e eeuw heeft een interessante geschiedenis.

In 1873 werd op deze plaats een openbare HBS voor meisjes opgericht in het pand dat eerder bekend stond als School B. De eerste directrice van deze school was mevrouw A.E. Der Mouw-Zilliger. Het complex liep door van de Assenstraat naar de Kleine Overstraat. De zoon van de directrice, J.A. Der Mouw, was dichter. Het hofje is vernoemd naar zijn pseudoniem: Adwaita.

Aan de panden voeren we de volgende werkzaamheden uit: reinigingswerkzaamheden, herstellen stucwerk en voegwerk, herstellen houtrot, plaatselijk herstel van dakpannen, glas vervangen door HR++ monumentenglas, schilder- en sauswerk en het herstel van de beplanting. Ook is de fraaie en monumentale tekst op de muur van Hof van Adwaita weer helemaal in ere hersteld.

 

Terug naar onze projecten

 

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen