De Binnenkant in de Scheepvaarthuisbuurt

Veel mensen kennen wel het Scheepvaarthuis. Een markant gebouw in de Amsterdamse Scheepvaarthuisbuurt. Begin 20e eeuw gebouwd als kantoorgebouw voor een aantal grote rederijen en nu in gebruik als een chique hotel. Ook in de wijk staan aansprekende en monumentale panden waarvan vele het predicaat “rijksmonument” hebben. Het Rijksmonument met nummer 470 is door Lenferink Vastgoedonderhoud vakkundig onder handen genomen.

Het pand staat aan “De Binnenkant” in de Scheepvaarthuisbuurt. Het is een woonhuis met een karakteristieke gevel. Voor de kenners, het is een ingezwenkte hals met toplijst. De versierde stoep heeft drie Lodewijk XIV balusters. Een pand dus om met de nodige zorg en aandacht te behandelen.

De werkzaamheden betroffen vooral de buitenkant. Het herstellen en reinigen van metselwerk, stucwerk, voegwerk en natuursteen. Daarbij is ook de verankering van het metselwerk hersteld en zijn dorpels en stijlstukken deels vervangen. Naast het nodige (houtrot)herstel aan ramen en deuren, het vervangen van boeidelen en herstellen van hang en sluitwerk kon het pand geschilderd worden.

Ook Rijksmonument 470 staat er voor de komende jaren weer prachtig bij. En wij…? Wij zijn er trots op dat Ymere ons dit mooie pand heeft toevertrouwd.

Scheepvaarthuisbuurt

 

Terug naar onze projecten

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen