Buxtehudestraat Zwolle

De Buxtehude is een project waarbij Lenferink, als een van de onderaannemers c.q. partner, diverse werkzaamheden uitvoert samen met hoofdaannemer Nijhuis. In totaal plegen wij, in opdracht van woningcorporatie SWZ, groot onderhoud + renovatie werkzaamheden aan in totaal 108 woningen verspreid over 6 flats.

Lenferink is hier verantwoordelijk voor o.a. de volgende werkzaamheden:

-    Vervangen van draaiende delen; draai- kiepramen, draairamen & balkon deuren
-    Vervangen van al het enkel glas voor HR++ glas
-    Buiten schilderwerk; alle houten onderdelen & plint van de gevel
-    Binnen schilderwerk; badkamer, wc, trappenhal & bergingen
-    Coaten van de balkon vloeren en bergingsvloeren (onderaannemer)
-    Plaatselijk voegherstel

Om de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn is er voor dit project een lean-planning opgesteld. Een planning waarbij duidelijk is aangegeven op welke dag, welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze dienen dan ook diezelfde dag afgewerkt te zijn. Soms is dit al een opgave van zichzelf. Je hebt hier namelijk niet alleen met je eigen werkzaamheden te maken, maar bent ook afhankelijk van alle andere partijen. Als de één niet klaar is, kan de ander niet starten. 

Corona heeft het ons echter wel moeilijk gemaakt op dit project. 

Door de maatregelen van de overheid zoals ‘1,5m afstand bewaren’, was het voor ons niet meer mogelijk om de planning te belopen zoals afgesproken, sterker nog, het complex ging grotendeels op slot! Woningen werden niet meer opgestart tenzij we al begonnen waren en dus moesten we schakelen… 
 

We zijn overgestapt op de bergingen. Daar is afstand bewaren makkelijker. Meer ruimte. 
Omdat iédereen moest schakelen zat er niks anders op dan te laten zien waar wij als Lenferink goed in zijn. Flexibiliteit! En dus met veel en goed overleg kunnen we toch elke dag op een goede, veilige manier ons werk uitvoeren.

Het lijk erop dat we de binnen werkzaamheden al snel weer kunnen opstarten. Hiervoor is een nieuwe planning gemaakt waarbij rekening is gehouden met alle regels rondom het corona virus. 
Daarbij komt kijken dat we de werkzaamheden buiten wel blijven uitvoeren volgens planning.

Buxtehudestraat Zwolle

 

Terug naar onze projecten

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen