Bewonerscommunicatie in Beijum

 

Bewonersconsulente Monica neemt de bewoners bij de hand
 

Wie wil dat nou niet? Een nieuwe badkamer, keuken en toilet! In opdracht van De Huismeesters zijn we volop in uitvoering met het groot onderhoud van 102 woningen in de wijk Beijum in Groningen.  

Voor dit project kijken we over de schouder mee van onze bewonersconsulente Monica Geels: “Als bewonersconsulente bij Lenferink heb ik een enorm afwisselende baan. We kunnen voor opdrachtgevers de volledige bewonersbegeleiding verzorgen, maar ook deel van de werkzaamheden op ons nemen. Het is maatwerk en dat maakt het ook zo leuk. Bij dit project zijn Hamid El-Hami van De Huismeester en Monica het eerste aanspreekpunt. Er is ervoor gekozen dat Monica de warme opname alleen doet en indien nodig overlegt met Hamid. Bij een warme opname wordt de huidige staat van de te vervangen ruimtes en onderdelen in woning grondig bekeken. Er volgt een gesprek met de bewoners en de keuzes voor tegels en keukens worden aan ze voorgelegd. “Bij de te maken keuzes geven wij adviezen en denken wij mee met de bewoners. Dat wordt altijd als erg prettig ervaren, want het is best lastig kiezen. Voor de uitvoering is dit huisbezoek ideaal, omdat we al bekend zijn met de woningen en bewoners. Alles is vooraf voor alle partijen helder.” Gemaakte keuzes worden gelijk in onze app vastgelegd en de werkvoorbereiding kan er direct mee aan de slag.

Het groot onderhoud van deze woningen bestaat uit het vernieuwen van de badkamer, keuken en het toilet. Daarnaast voeren we aanvullende werkzaamheden uit, zoals het vervangen van de meterkast en de mechanische ventilatie.

Monica: “De Huismeesters hecht veel waarde aan een hoge bewonerstevredenheid en wij ook. Naast advies bij de keuzes, vinden we het persoonlijk contact met de bewoner erg belangrijk. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol, je kijkt ook echt ‘achter de voordeur' en bent dan ook de oren en ogen van de corporatie”.

Monica geeft uitleg aan de bewoners over het werk en de overlast en neemt vooraf de globale planning door: “Ik verdiep me in de situatie van de bewoners. Is er extra hulp nodig bij de uitvoering of is communicatie lastig is door een taalbarrière? Of zijn er misschien gezondheidsproblemen waardoor de bewoners de woning moeten verlaten tijdens de uitvoering?” Ze zoekt altijd samen met de bewoner en de opdrachtgever naar een passende oplossing.

Alle bewoners ontvangen ruim voor de uitvoering een bewonersboekje, waarin de afspraken staan vastgelegd. Tevens ontvangen ze dan een specifieke dagplanning voor hun woning. “Dat wordt altijd als er prettig ervaren, zo’n papieren versie. Daarnaast maken we gebruik van onze eigen ontwikkelde bewonersapp waarin de bewoners beschikbare informatie op elk gewenst moment van de dag kunnen raadplegen. Bewoners kunnen via de chat klachten of opmerkingen melden. De app kan eventueel ook door kinderen of zorgverleners geraadpleegd worden, als zij de inloggegevens van de bewoner hebben gekregen.”

De uitvoerder van het werk Remco Lorkeers en bewonersconsulente Monica werken nauw met elkaar samen. “Op communicatiegebied heeft Remco een grote rol tijdens de uitvoering”, hij is het eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat er (meestal) direct een antwoord is en eventuele problemen worden opgelost. Remco zorgt ervoor dat de algehele planning wordt gehaald en er uiteraard een goede sfeer is op de bouw.”

In januari zijn we gestart met dit project en we verwachten het project medio oktober af te ronden. 

 

102 woningen Groningen De Huismeesters

 

Terug naar onze projecten

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen