Balans in de Bloemenbuurt in Oldebroek

 

Samen met Salverda Bouw zijn we begonnen aan een mooie uitdaging in Oldebroek. In opdracht van onze ketenpartner Omnia Wonen verduurzamen we 121 woningen in de Bloemenbuurt.

We hebben in vorige projecten laten zien dat we goed zijn in het verduurzamen van woningen. Niet alleen wat uitvoering en techniek betreft maar zeker ook daar waar het om de sociale begeleiding van de bewoners gaat. Ook dit is een project waar alles in balans moet zijn. De werkzaamheden zijn ingrijpend en meer dan de helft van de bewoners heeft een leeftijd boven de 70 jaar. Zeker nu in tijden van Corona is het zoeken naar de goede balans.

Het dak gaat er af!
Letterlijk in dit geval. Het dakbeschot is bij een groot deel van de woningen asbesthoudend. De daken gaan er dus af en worden vervangen voor een mooi nieuw en goed geïsoleerd dak. Zolders moeten leeg zijn en dat is best een uitdaging als je ver boven de 80 bent en ruim 40 jaar geschiedenis hebt liggen. Gelukkig is daar hulp. Hulp in de vorm van het leveren en sjouwen van dozen. En voor de deur zetten we een opslagcontainer. Maar, met alleen het dak zijn we er niet. Ook de spouw wordt geïsoleerd en het glas wordt vervangen.

En wat te denken van het installatiewerk?
Er komt een CO2 gestuurd ventilatiesysteem in alle woningen, oude gefitte gasleidingen worden vervangen en in de woningen waar nog geen centrale verwarming aanwezig is wordt een compleet nieuwe CV-installatie wordt aangebracht. Het elektrawerk en het leidingwerk in de woning wordt gecontroleerd en als het nodig is vervangen.

Ook de kelder gaat op de schop…
Oldebroek, gebouwd op zandgrond, tegen het Kamperveen. Of dat de reden is dat er op verschillende plekken vochtproblemen zijn? We weten het niet. Wat we wel weten is dat verschillende kelders en kruipruimtes nat zijn, erg nat. Dat gaan we nu ook oplossen. Dit doen we door de funderingswanden te injecteren en de voorraadkelders waterdicht te maken. Een ingrijpende klus.

En tenslotte ook nog een make-over
De oude gevelbeplating is volledig op. Als je er naar wijst dan verpulvert het al. Hoog tijd om dit nu te vervangen. Ook het houtwerk is toe aan een goede schilderbeurt. 19 Het Atelier heeft een aantal mooie ontwerpen gemaakt. Een afvaardiging van de bewoners heeft hieruit een keuze gemaakt en het resultaat… dat gaat u in een volgende update zien.

Vloeren vervangen
Bij ongeveer 15, vooral oudere bewoners, gaan we de houten, begane grond vloer vervangen. De eerste woningen waar de vloer wordt vervangen staan rond de bouwvak op de planning. Nog even de tijd dus om bewoners goed voor te bereiden, de tijdelijke verhuizing te regelen en de opslag van de spullen. Ook hier is het balanceren tussen wat mensen (niet) willen, wat er moet gebeuren en wat we binnen de grenzen van het redelijke kunnen bieden. Wat hier overigens zeker niet onbenoemd mag blijven is dat we het hout dat we “oogsten” hergebruiken.

We hebben een mooi team met goede, betrouwbare partners. Wij hebben er erg veel zin in. Er zitten zoveel leuke elementen in deze opdracht dat we zeker nog een paar keer bij u terug komen!

Bloemenbuurt Oldebroek

 

Terug naar onze projecten

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen