15 woningen Wolvega WoonFriesland

 

In Wolvega verbeteren wij in opdracht van WoonFriesland 15 seniorenwoningen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en toiletten.  Ook neemt het sociaal verhuurbedrijf energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

De 15 seniorenwoningen bevinden zich aan de Stadhouderslaan en de Hobbemastraat. Binnen deze woningen worden waar nodig badkamers, toiletten en meterkasten vervangen. Ook krijgen de woningen mechanische ventilatie en een rookmelder.

Aan de buitenkant van de woningen
De houten kozijnen maken plaats voor kunststofkozijnen, voorzien van beter isolerend HR++ + glas. Er zijn nog een aantal woningen waar we vloerisolatie aanbrengen. De andere woningen zijn hierin al voorzien. Bij de gevels wordt verslechterd metselwerk verwijderd en opnieuw opgemetseld. Bovendien komen er zonnepanelen op de daken te liggen. Voor de zonnepanelen brengt WoonFriesland geen huurverhoging in rekening. 

Informeren huurders
De bewoners van de 15 woningen hebben vooraf thuis bezoek gekregen van de wijkconsulent van WoonFriesland en de aannemer. Voorafgaand aan het bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Daarnaast is een lege woning ingericht als informatiepunt waar bewoners terecht kunnen met hun vragen.?De lege woning is ook ingericht als rustwoning voor de bewoners. Hier kunnen de bewoners zich even terugtrekken wanneer de werkzaamheden in hun eigen woning te veel worden. 

Goed en betaalbaar wonen
Met deze kwaliteitsverbetering investeert WoonFriesland in Wolvega. Zo werkt het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt. 

Bronvermelding.

 

Terug naar onze projecten

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen