Binnenbeglazing wordt buitenbeglazing bij de trappenhuizen aan de Forelkolk in Zwolle

Vanuit de samenwerking met Woningstichting SWZ uit Zwolle hebben wij het verzoek gekregen om de twee trappenhuizen aan de Forelkolk in Zwolle beter te isoleren en vervolgens te schilderen. Tijdens de inspectie hebben wij gezien dat er bijzonder veel houtrot aan de buiten- en binnenkant van de trappenhuizen zat. Nu is dat gewoon te herstellen/vervangen en te schilderen, maar is het verhelpen van de oorzaak veel belangrijker dan het gevolg.

Kritische detaillering

De oorzaak was te vinden in de kritische detaillering. Doordat het bestaande glas vanaf de binnenzijde is geplaatst en kitvoegen langdurig open stonden, kreeg vocht aan de binnenzijde vrij spel. Het vocht kon namelijk niet worden afgevoerd. De oplossing werd gevonden in het omzetten naar buitenbeglazing en de dorpels/verbindingen af te dekken met gecontramalde ProfiStone neuslatten van onze eigen Lenferink MVA. Bij toekomstige open kitvoegen wordt het vocht onder de neuslat, over de afwaterende dorpel, afgevoerd naar buiten.

Logistieke operatie

Om dit te realiseren vraagt veel voorbereiding. De ruiten, panelen en bevestigingen zijn individueel ingemeten, gecodeerd en gebundeld. Op de dag van de vervanging werden de ruiten op volgorde neergezet. De omgeving werd afgezet voor de hoogwerker en verreiker. Voor de bewoners was tijdelijk een andere in- en uitgang geregeld.

De glaszetploeg stond in de startblokken. Aan de binnenzijde werd oude ruit eruit gehaald, werd het kozijn aangepast en werd de nieuwe ruit vanaf de buitenzijde geplaatst. Geen kinderachtig werk op hoogte met zware geïsoleerde veiligheidsruiten van ongeveer 2,5 meter hoog. Door goed met elkaar samen te werken en een gedegen voorbereiding kon in heel korte tijd de klus geklaard worden. Wij zijn trots op onze jongens (André Borger, Reinout Visscher en Roy Visser) onder leiding van Michel van Vilsteren. In de stromende regen een dergelijke klus klaren maakt ons best trots.

LEAN

Zo zie je maar weer dat een goede voorbereiding en nauw overleg met onze partners een vooraf lastige klus onze boeken in gaat als één van de projecten waar we op dit moment het meest trots op zijn. Een klus die onder de lastige omstandigheden van hoogte en weersinvloeden super verloopt.

Bewonerstevredenheid

De bewoners van het complex vonden het geweldig! De jongens kregen niets dan lof en iedere middag werden ze op soep of andere lekkernijen getrakteerd.

Het resultaat is dan ook een trappenhuis waar het ’s zomers en ’s winters aangenaam verblijven is door de toepassing van HR++ glas, het aanbrengen van ventilatieroosters en het terugbrengen van de hoeveelheid glas door in de onderste ramen panelen te plaatsen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier dan gratis en vrijblijvend informatie aan.

Contact opnemen